THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Blog Article

Gücvenliğiniz bâtınin yangın bapsı kesinlikle olmalıdır. Yeni yapım projelerinde ıztırari olan sistemler turfa apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği gibi; yurtiçinde özen veren uluslar arası kasılmalardan da yangın bapları temin edilebilir.

Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanımını da anlatmak, ne davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini riziko teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak kontrol şeşna allıkınmasına yardımcı evet ve yangının diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Dolgular ile kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda amelî açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Bu tip alelumum ivedili bir durumda hızla açılabilen gelişememiş çekilebilir veya pasta merdivenden oluşur. Merdiven genellikle bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp mazi çekilebilmesini sağlamlar.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, bastırık taşıma kapasiteleri ve vacip yangına dayanıklılık dereceleri dahil yürütmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir yangın kapısı olmalarını esenlar.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin durum anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya mevsuk kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları yürekin bu menteşelerin esenlıklı çkızılışması ve bapyı sonuç kapatması gerekir.

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin gücük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile bina ciğeri veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, katıksız kıyamet ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı kucaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Içki yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden mamultır ve çoklukla çağdaş binalarda kullanılır.

Yangın merdiven kapısının en sarih özelliklerinden bir ötekisi bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın yahut evgin kalıp vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi muhtevain Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele düzenınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin bile fazlasıyla önemle uyma edilmesi gerekmektedir.

Sosyete beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kavramak karınin tıklayın.

Report this page